Задачи подготовка .NET

Здравейте,

Имам въпрос относно задачите за подготовка за изпита по .NET - в момента решавам задачи по контестите, но има и други задачи, които се генерират, когато не съм в някой от контестите. Бих искала да попитам решаването на кои задачи всъщност дават допълнителни точки при оформянето на крайния резултат след входния изпит - контестите или другите задачи?

Освен това - когато реша някоя от задачите от контестите не ми се показват в категория Points Breakdown, когато кликна на профила ми, излизат само онези, които съм решила и не са част от контестите. И още един последен въпрос - когато реша някоя задача от контестите, изляза от контеста и след това вляза отново - задачите се показват като нерешени, пази ли се информация, че съм събмитнала решение на тези задачи и ако не се отразява може би има някакъв проблем с платформата.

Благодаря за отговора предварително!
Да имате лууп от позитивни емоции до i<= 23:59 хахахахах (за протокола: знам., че е лейм…)

Поздрави,
Йоанна

Здравей,
Тук е обеснено колко допълнителни точки се получават - Допълнителни 40 точки
Решения на други проблеми в Judge не носят допълнителни точки но, поне за мен, са задължителни за добра подготовка за изпит.
Относно точките в профилите - те се отнасят само за общите проблеми.
За последното питане - вероятно това има общо с това за колко време са отворени контестите и т.н. но вярвам, че ще се пази история.

Привет,

Преди всичко - много благодаря за отговора!
Аз видях поста и го изчетох целия, това което обаче забелязах е, че секция със задачи се появява в https://study.telerikacademy.com/ едва след видео урок Conditional Statements, а има и друг контест - https://judge.telerikacademy.com/contest/prepbasics - Basic Programming - той също ли се включва в списъка със задачи, които трябва да бъдат решени? Там малко ми се изгуби нишката и затова реших да направя ново запитване по темата.

Поздрави,
Йоанна

Здравей Йоанна,

Предвид, че е маркиран като Prep contest вярвам, че и той трябва да бъде решен и носи бонус точки.
Ако вече си решавала някои от следващите този би трябвало да ти се види доста лесен :smile:

Поздрави

1 Like