Няколко въпроса относно програмата

Здравейте. Имам няколко въпроса относно програмата които не са обяснени във FAQ-то.

  1. Всеки кандидат ли трябва да подпише договор с банка (дори и да искам да работя във partner framework-а)?
  2. Какви са последствията ако се напусне програмата след 8-та седмица ако има някаква причина?
  3. Трябва ли да съм на 18 за да изпратя CV-то и мотивацията и за да се явя на изпита? Когато започне програмата от която се интересувам (Януари, 6) ще имам 18 години обаче за early bird изпита и за entrance ще съм все още на 17. Това проблем ли ще е?

Здравей,

  1. Обучението е платено, тоест или трябва да подпишеш договор с банката или да се финансираш сам. Ако след успешно завършване на програмата започнеш при партньор, то тогава партньора ще покрие кредита или ще ти възстанови сумата.

  2. Стандартно си плащаш обучението( поне това знам)

  3. Не съм компетентен да отговоря.

Поздрави,
Кристиян

Да допълня по въпрос 3, макар също да не съм част от екипа на Академията:

  • Не би следвало да е проблем да си подадеш документи за изпит, доколкото никъде не се изисква твой реален подпис за това.
  • Първият момент, в който се изисква твой подпис (валидно волеизявление) е подписването на договора за обучение (независимо с кредит или със собствени средства), което се случва едва след като си приет - и то обичайно не по-рано от 10-тина дни след датата на самия изпит. В този смисъл не виждам проблем да си подадеш CVто и мотивацията, да се явиш на изпита - и ако пълнолетието ти е настъпило преди началото на програмата - да подпишеш договора и да я започнеш.
  • По времето на самия изпит се проверява присъствието на явилите се кандидати с лична карта - но също без подписване на документи за поемане на ангажимент от името на кандидатите, така че също няма пречка и тук.

Поздрави,
Владимир

1 Like